Antikvariat på många håll i huset

Anders Marell i det välsorterade antikvariatet.

Vår affärsidé eller slogan är: "Skänk två böcker och köp en!" Följer du denna ledstjärna så har du hjälpt prästgården samtidigt som du minskat ditt överskott av dammsamlande böcker som inte har någon plats i dina bokhyllor.

Genom generösa bokgåvor är vi särskilt välsorterade bland annat när det gäller ölandsböcker, böcker om Kalmar och övriga Småland, historia, konst, biografier och memoarer, nautica, litteraturvetenskap, politik och samhälle, essäer, krig och spioneri  – samt förstås skönlitteratur av alla sorter

Vi har fått motta flera stora och generösa bokgåvor –  och böckerna fortsätter faktiskt att strömma in, böcker av hög kvalitet.

Med tanke på att utrymmet i huset trots allt är begränsat kan föreningen inte i nuläget ta emot uppslagsverk och lexikon, gamla biblar, psalmböcker och postillor. Inte heller fler årsskrifter eller bokklubbsböcker som utkommit i stora upplagor.

Är du osäker kan du låta  oss göra bedömningen av vad som är värt att spara eller inte.  Allt kan vi inte svara på, men då talar vi också om det.

Ring oss på 0485-56 41 46 eller 070-55 33 594 så kan vi hjälpa till med bedömningen eller titta in i prästgården och berätta vad du har.

Snart fyllt på vinden

Ingrid Moberg ser till att böckerna hamnar i rätt ordning.

Antikvariatet har under senare år långsamt utökats med hela prästgårdsvinden. Nu får äntligen böckerna plats på hyllor och slipper förvaras i kassar.
Uppskattningsvis ryms mer än 15 000 böcker av alla slag i huset.

Bokhyllorna har antingen skänkts eller köpts in  begagnade och monterats fast utefter de fyra väggarna – med facklitteratur åt öster och skönlitteratur åt väster.

Den som har svårt att ta sig uppför alla trapporna till vinden kan få hjälp av "personalen" i prästgården som i mån av tid gärna hjälper till med att söka efter böcker.

Om du inte kan besöka oss i Gärdslösa, kan du prova vår nätförsäljning där vi också har ett rikt urval av titlar. Vi har  två konton på Bokbörsen, nämligen Föreningen Gärdslösa Prästgård och Ambrosius.

Senaste Nytt

[2016-05-18]

Lenas lera och stygn bjuder på upptäckter


» Läs mer
[2016-05-04]

Gärdslösa prästgård fick årets kulturstipendium av Lions i Borgholm.


» Läs mer
[2016-01-18]

Nu är julen slut i prästgården och bokgranen i salen plundrad


» Läs mer
[2015-10-22]

Föreningen Gärdslösa prästgård växer och har nu fått sin 600:e medlem. Detta skedde på höstmötet nyligen.


» Läs mer
[2015-07-05]

Sol, swingjazz och lagom varmt, Starlight four spelade in sommaren i Gärdslösa prästgård.


» Läs mer
[2015-07-05]

Bo Erlandsson i Stockholm vann högsta vinsten i Gärdslösa prästgårds stora lotteri, boende tre nätter för två personer.


» Läs mer
[2015-06-30]

Efter att ha varit provisorisk i tre år är nu äntligen Stagneliusstigen klar, med dikter utmed vägen. Stigen invigdes med pompa och ståt i lördags. Mycket folk, tal, musik, dikter, band att klippa i form av en blomstergirlang och vackert väder skapade feststämning.


» Läs mer
[2015-05-18]

Glad och svängig jazz spelar in sommaren i prästgårdens trädgård.


» Läs mer
[2015-04-04]

Tove Folkesson kommer till Gärdslösa prästgård söndag 12 april med sin nya bok Sund. Hennes debutbok "Kalmars jägarinnor" har väckt stor uppmärksamhet och hon har bland annat nominerats till Svenska Författarförbundets debutantpris och Sveriges radios romanpris.


» Läs mer
[2015-01-24]

En musikalisk och lyrisk 1700-talsafton i mars, författarbesök av Tove Folkesson i april och en rad intressanta utställningar i sommar.
Läs vad som hittills är inbokat av program och utställningar inför våren och sommaren.


» Läs mer
[2015-01-12]

I går plundrades bokgranen i salen i prästgården till sång och dans. Redan nu börjar funderingarna på hur nästa års "gran" ska se ut.


» Läs mer
[2014-11-12]

Ölandsklubbens Stora Pris 2014 kommer att tilldelas Gun Nilsson, ordförande i Föreningen Gärdslösa Prästgård för att hon "lett arbetet med att göra prästgården till en ny kulturell mötesplats på Öland".


» Läs mer